Jubileumconcert 24 november 2019

 

Jubileumconcert van Drechtstad Muziekvereniging krijgt buitenlands vervolg.
Op zondag 27 oktober verzorgden de Drechtstad Muziekvereniging en de Harmonie de Ontwaking uit het Belgische Deurne een gezamenlijk jubileumconcert.
De Belgische harmonie heeft een 100 jarig jubileum te vieren en de Drechtstad Muziekvereniging bestaat dit jaar 50 jaar.
Tussen beide orkesten hebben in het verleden regelmatig uitwisselingsconcerten plaats gevonden. Zelfs voordat de Drechtstad Muziekvereniging bestond vonden er al uitwisselingsconcerten plaats tussen de Ontwaking en de Volharding (de vereniging die na een fusie met de Bazuin en het Dordrechtsch Harmoniekorps in 1969 opging in de Drechtstad Muziekvereniging)
Bij de watersnood in 1953 heeft Jef Truyens, de toenmalige dirigent van de Ontwaking, voor de Dordtse vereniging en om de Dordtse bevolking een hart onder de riem te steken een muziekstuk geschreven de ‘Marsch der Scheepsherstellers’. Speciaal voor het jubileumconcert is deze mars uit de archieven opgevist en door beide jubilarissen ingestudeerd. Tijdens het jubileumconcert van 27 oktober was de gezamenlijke uitvoering van dit stuk het hoogtepunt van van de middag.
Voor de muziekliefhebbers die dit gemist hebben en zij die het graag nog een keer willen horen is er goed nieuws. Aanstaande zondag, 24 november gaat de Drechtstad Muziekvereniging naar Deurne in Belgie, daar zal bij het uitwisselingsconcert de March der Scheepsherstellers ook weer op het programma staan.