Dirigent

Dirigent Xandra ZijlstraXandra Zijlstra is sinds 1986 onze dirigent. Ze werd geboren in Amsterdam op 2 november 1960 en kwam op 10-jarige leeftijd in aanraking met muziek. Zij begon via de brassband met cornetlessen op de muziekschool in Middelburg. Vervolgens is zij trompet en later ook directie aan de conservatoria in Tilburg en Den Haag gaan studeren.
Op 21-jarige leeftijd dirigeerde zij al een brassband uit Kamperland, met wie zij mooie resultaten behaalde. Door het opleiden van de koperleerlingen heeft zij in 7 jaar tijd deze vereniging weer helemaal opgebouwd. Na afronding van haar opleiding HaFaBra-directie is ze bij Drechtstad terecht gekomen en sindsdien leidt ze onze vereniging met veel passie.

Naast Drechtstad dirigeert Xandra nog een harmonieorkest in Leiden. Als docent verzorgt zij ook de koperlessen bij muziekverenigingen in Stolwijk, Nootdorp en Zoetermeer. Sinds 2017 heeft zij een eigen lespraktijk voor koperblazers aan huis, waar ze les geeft aan privé-leerlingen op trompet, hoorn, trombone en euphonium.
Als invalster op trombone, euphonium of hoorn speelt ze bij orkesten die een beroep op haar doen.